Welkom

U vindt Brasserie “Het Vrolijke Schaap” in het centrum van Oudenbosch, vlakbij Roosendaal in Noord-Brabant. In een informele en gezellige ambiance kunt U genieten van een drankje en interessante gerechten van een regelmatig wisselende kaart. Bij mooi weer kunt U gebruik maken van het voorterras voor een drankje of lekker buiten eten op de beschutte patio achter de zaak. Regelmatig organiseren wij wijn- en thema-avonden met gerechten uit een bepaald land of cultuur. Gastheer Ad van de Merwe en zijn team staan garant voor een ontspannen verblijf. Het keukenteam onder leiding van lady-chef Tine van de Merwe bereidt voor U de heerlijkste gerechten. Zij heten U graag van harte welkom in Brasserie “Het Vrolijke Schaap”.

Missie

‍Aandacht is datgene waar het in onze brasserie om gaat. Persoonlijke aandacht voor U, onze gast. Maar ook aandacht voor kwaliteit, smaak, presen­tatie, ambiance, hygiëne en voedsel-veiligheid. Aan­dacht voor duurzaamheid en aandacht voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ambachtelijke Keuken

Koken met verse ingrediënten, gekruid met veel passie. Dat is het recept voor de ambachtelijke keuken. Met een regelmatig wisselende kaart om de seizoenen te volgen, zodat er steeds weer iets nieuws is om te kiezen!
 
 
 

Speciaalbieren 

Met keus uit ruim zestig bieren zijn we met recht trots op onze bierkaart. Van “gewoon” pils tot bijzondere speciaalbieren uit Nederland, België en Duitsland. Graag adviseren wij U een passend bier bij Uw gerecht! Neem alvast een kijkje in onze bierkaart. 
 
 

Wijnen

Wijn speelt een grote rol bij elk gerecht. Die heerlijke wijn die bij het voorgerecht zo hemels smaakte, kan Uw hoofdgerecht totaal ruïneren! Door al onze wijnen ook per glas aan te bieden, kunt U steeds genieten van de beste bijpassende wijn bij Uw gekozen gerecht. 
 

Impressie

Suggesties

 

Gegratineerde

Oesters

 

€ 15,95

Gegratineerde oesters (3 stuks) met witlof, hollandaisesaus en oude kaas. Onze huis-specialiteit!

 

Black Angus Steak

met saus naar keuze

 

€ 32, 95

Heerlijke malse steak van de rump (dikke lende) van Australisch Black-Angus rund. Dit rund heeft vrij kunnen rondlopen in uitgestrekte weiden met altijd voldoende gras, kruiden en granen. De laatste 100 dagen wordt in een “feedlot” bijgevoerd met graan waardoor een mooie vetmarmering in het vlees ontstaat. De steak wordt naar Uw voorkeur gebakken en geserveerd met peper-, champignon- of stroganoff-saus.

 

Kaasbordje

 

 

€ 12,95

Selectie van diverse binnen- en buitenlandse kazen, geserveerd met noten, vruchtengelei en vijgen-dadelbrood.

Wat anderen van ons vinden

Uitgebreid menu

“Lekker rustig tafelen en op je gemak.eten”

Nynke Bok

 

“Super lekker eten”

“Goed verzorgd en gastgerichtheid op en top ! Een echte aanrader “

Carissa van Nijnatten-eversdijk

 

Lekker eten

“Eenvoudig zaakje met lekker eten met bijpassende bieren en wijnen. Gastvrije bediening.”

Marcel Cloosterman

 

Romantische sfeer

Bijna een thuis komen. gezellig en zeer aardig personeel. en erg lekker eten ….

Ronald R Den Dopper

 

Nieuws

Basiliek Bier

Basiliek Bier

Basiliek Bieren Een prima initiatief   Een nieuwe serie bieren in ons assortiment. Bestaande uit drie verschillende bieren onder het Basiliek-label, gebrouwen in opdracht van De Fenkel Bier & Delicatessen in Oudenbosch. Meteen met een...

Lees meer
Wild- & Wijnfestijn 2023

Wild- & Wijnfestijn 2023

Wild- & Wijnfestijn 2023 10 november 2023 - 19:00 uur   Natuurlijk nodigen we ook U van harte uit voor ons traditionele "Wild- & Wijnfestijn" op vrijdag 10 november 2023. U bent om 19 uur welkom en wordt dan ontvangen met een heerlijke...

Lees meer
Nieuwsbrief Februari 2023

Nieuwsbrief Februari 2023

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2023NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2023EVEN BIJPRATEN   Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een maand aan de gang en wat ziet de wereld er al weer anders uit. Waar 2022 nog in het teken stond van corona en de oorlog in de Oekraïne,...

Lees meer
Call Now ButtonBel ons