NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2020

Hallo beste gasten en relaties. Hoe is het met U? Nog steeds gezond hopen we? Inmiddels zijn we alweer ruim vijf weken gesloten in het kader van het afremmen van het corona-virus. Intussen weet denken we iedereen wel dat het virus echt bestaat en voor velen onder ons steeds dichterbij komt. We kennen in onze omgeving nu allemaal wel iemand waar het virus heeft toegeslagen.

Ondanks de gedwongen sluiting staat ook bij ons het leven niet stil. De mogelijkheid om nog steeds te bezorgen en te laten afhalen zorgt voor een bescheiden omzet en bestendigt ook de contacten met je gasten en geeft wat activiteit in de zaak.

We tellen af naar Kerstmis 2020. Een raar jaar, een rare kerst. Waar we normaliter nu al volgeboekt zouden zijn, is er nu nog pas een handjevol gasten die hebben aangegeven graag op enigerlei wijze gebruik te maken van onze diensten voor het kerstdiner. Welke keuzes zijn er?

In de media wordt driftig gespeculeerd op een heropening van de horeca per 15 december. Daarbij moeten we nog tot 8 december wachten voordat daar enige duidelijkheid over komt. Aan de andere kant roepen de verantwoordelijke ministers dat we daar, bij alweer stijgende besmettingscijfers, niet op moeten rekenen. Waarschijnlijk is wel dat er bij de kerstviering in de privésfeer wat meer mogelijk moet zijn.

Daarom is deze nieuwsbrief voor het overgrote deel gewijd aan de manier die wij hebben gekozen om U toch van een heerlijk kerstdiner te kunnen voorzien. Lees gauw verder!

KERSTDINER 24 & 25 DECEMBER 2020

THUIS UIT ETEN

Omdat er vooralsnog geen zicht is op heropening van Brasserie “Het Vrolijke Schaap” hebben we moeten besluiten dit jaar een anders-dan-gewone invulling te geven aan het kerstdiner.

We stellen voor dat U het kerstfeest dit jaar gezellig thuis viert. Met vrienden of familie, binnen wat is toegestaan. En dat is altijd ruimer dan bij Het Schaap zou zijn toegestaan!

U kunt inschrijven voor een feestelijk 4-gangen kerstdiner op donderdag 24 of vrijdag 25 december 2020. Wij brengen Uw diner dan in twee bezorgrondes bij U thuis. Eerst het voorgerecht en de soep, een uur later gevolgd door het hoofdgerecht, een eventueel kaasplankje en het nagerecht. Op deze manier hoeft alleen de soep nog even door U te worden na-verwarmt. De overige gerechten zijn klaar voor gebruik! En natuurlijk, zoals U van ons gewend bent, zijn alle extra’s inclusief!

SPELREGELS

U zult begrijpen dat deze werkwijze voor ons een logistieke uitdaging is. Daarom moeten we een aantal spelregels vast stellen.

Er is op beide avonden ruimte voor maximaal 13 gezelschappen. Elk gezelschap heeft een eigen aanvangstijd, variërend van 17:00 uur tot 20:00 uur. De tweede bezorging is altijd één uur na de eerste bezorging. Het laatste gezelschap krijgt dat dus aangeleverd om 21:00 uur. Ook is het bezorggebied noodgedwongen beperkt tot de kernen Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd.

Omdat we werken met een systeem van aanmelding kunt U in principe Uw eigen aanvangstijd alvast bepalen. Wel geldt dat elke aanvangstijd maar één keer uitgegeven kan worden. Hoe vroeger U aanmeldt, hoe meer keus dus!

Bij Uw aanmelding betaald U een vergoeding van €2,50 per persoon. Deze vergoeding is bedoeld om eventuele grappenmakers te ontmoedigen.

Uw bestelling geeft U later op Uw gemak door. U heeft daarvoor tot en met 17 december de tijd. U betaald het totale bedrag bij de bestelling van Uw diner. Natuurlijk verrekenen we de door U betaalde aanmeldvergoeding met Uw bestelling.

Alle betalingen vinden plaats met iDeal via ons betaalplatform Mollie.

WAT ZIJN UW OPTIES?

Voor volwassenen serveren we uitsluitend een 4-gangen keuzemenu. Per gang is er keuze uit een vlees-, vis- of vegagerecht. Eventueel kunt U het menu nog aanvullen met een kaasplankje vóór het nagerecht.

Ook het bestellen van een lekkere fles bubbels of wijn behoort tot de mogelijkheden. Voor de bierliefhebbers is er een mooie keuze in speciaalbieren. En natuurlijk staat het U ook vrij om extra bijgerechten te kiezen.

Ook de jeugd tot en met 14 jaar kan kiezen uit de gerechten in ons 4-gangen keuzemenu. Dit zijn dezelfde gerechten, maar voor de jeugd zijn vier gangen niet verplicht, zij mogen het voorgerecht, de soep of beide overslaan.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen kiezen voor een speciaal kidsmenu, of een aantal gangen daaruit.

 

KIES HIER WAT U STRAKS GAAT BESTELLEN

 

VOLWASSENEN

VOORGERECHTEN

Rolletjes van Ardenner ham gevuld met paté, rode port en cranberries

Taartje van kreeft, Hollandse garnaaltjes en zalm

Tartaartje van rode biet, framboos, doperwtencrème en noten

SOEPEN

Romige soep van pastinaak met spek en hazelnoot

Venkelsoep met pastis 

HOOFDGERECHTEN

Combinatie van steak en gestoofde wang van Hollands kalf met een saus van Leffe winterbier

Filet van heilbot getopt met gerookte Schotse zalm met een romige saus van dille en pernod

Bourguignon van champignons en rode wijn

NAGERECHTEN

Prosecco stoofpeertjes met een mousse van kaneel

Tartelette van chocolade met een crème van hazelnoot

U kunt alleen gebruik maken van het 4-gangen keuzemenu. Elke combinatie is mogelijk en kost €46,95 per persoon. Kaasliefhebbers kunnen opteren voor een mooi kaasbordje vóór het nagerecht. Hiervoor rekenen wij €8,95 extra.

JEUGD

Jongeren tot en met 14 jaar mogen ook kiezen uit dezelfde gerechten als de volwassenen, maar kunnen voorgerecht, soep of beide weglaten. Voor de afzonderlijke gangen gelden de volgende prijzen, ongeacht het gekozen gerecht:

VOORGERECHTEN – €11,75

SOEPEN – €6,50

HOOFDGERECHTEN – €22,25

NAGERECHT – €6,45

Wij zijn ons er van bewust dat de manier waarop we het jeugdmenu presenteren U de gelegenheid biedt om voor volwassenen een ander dan een 4-gangen menu te bestellen. Dit is uitdrukkelijk niet de bedoeling. Mocht het toch zo zijn dat bijvoorbeeld opa en oma in Uw gezelschap geen 4-gangen menu op kunnen dan verzoeken wij U voor U besteld met ons contact op te nemen.

VOOR DE KIDS

 

Voor de allerjongsten, tot en met 12 jaar is er een speciaal kindermenu:

COCKTAIL VAN KIP EN MANDARIJN
€6,95

KLEIN KOPJE KERST-TOMATENSOEP
€3,95

KINDERSCHOTEL MET SNACK NAAR KEUZE, APPELMOES EN MAYONAISE
€6,95

KERSTDESSERT
€4,95

THUIS UIT ETEN?

CHECK DE MOGELIJKHEDEN!

Bezorgen & Afhalen

In het kader van de vanaf 15 oktober verscherpte corona-maatregelen moeten wij de deuren gesloten houden. U kunt dus niet bij ons aan tafel aanschuiven. Toch vinden wij het belangrijk dat U gewoon kunt blijven genieten van de smaken van Het Schaap. Daarom schuiven wij gewoon bij Ú aan tafel aan. Bestel via deze website onze heerlijk gerechten gewoon voor thuis. Thuis en toch uit noemen we dat, met als motto “The Sheep Is On The Road Again”.  U kunt de gerechten van Uw keuze zelf afhalen in ons restaurant of laten bezorgen in Oudenbosch, Oud Gastel, Bosschenhoofd, Hoeven, Standdaarbuiten of Zegge. Zo hopen we de beleving van Het Schaap bij U thuis te brengen!

Wij leveren woensdag tot en met zondag tussen 17:00 en 20:00 uur. U kunt tot 18:30 uur Uw bestelling doorgeven voor dezelfde dag.

Online bestellen

U kunt bestellen via onze digitale menukaart. Klik naast de gewenste producten op “Bestellen”, ga naar “Winkelmand” en wijzig eventueel de aantallen.  Kies nu voor “Bezorgen of afhalen”. Klik op “Ga door met afrekenen” waarna U kunt betalen met iDeal.

Telefonisch of via WhatsApp bestellen

Niet zo vertrouwd met online bestellen? Wilt U op een andere manier betalen? Heeft U speciale wensen? Dan kunt U ook telefonisch of via WhatsApp bestellen. U kunt ons dan bereiken via telefoonnummer 06 5050 3038.

Afhalen

Wij nemen contact met U op als het aflevertijdstip af zal wijken van het opgegeven tijdstip. Dit ligt zo dicht mogelijk bij het gewenste tijdstip dat U heeft doorgegeven. Wij doen dit in verband met de keukenplanning maar ook om het risico van besmetting te voorkomen. Het is belangrijk vijf minuten voor het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn om te voorkomen dat Uw maaltijd te ver afkoelt.

Bezorgen

Wij bezorgen in Oudenbosch, Oud Gastel, Bosschenhoofd, Hoeven, Standdaarbuiten en Zegge. We proberen een marge aan te houden van een kwartier vóór tot een kwartier ná het gewenste tijdstip.
We bezorgen contactloos. Wij plaatsen de bestelling voor Uw deur, bellen aan en nemen twee meter afstand. U pakt zelf Uw bestelling en sluit de deur.

Bezorgkosten

Voor bezorgen onder €25 rekenen we €2,50 extra.

KORT NIEUWS

WAT VALT ER TE WETEN?

KENT U HEM NOG?…

DE HALDERBERGE VOUCHER

In de zomer werden door de Halderbergse ondernemers vouchers uitgereikt bij een besteding vanaf €50. Twee stuks maar liefst! Elk ter waarde van €5. Oorspronkelijk moesten de vouchers vóór 30 november ingeleverd zijn, maar er is besloten de geldigheidsduur te verlengen. En ja, er zijn er nog voldoende onder de menden.

Ook Brasserie “Het Vrolijke Schaap” is blij met Uw voucher, al gaat de acceptatie nu wat anders dan anders. Bestel wat lekkers te eten bij Het Schaap, schrijf Uw naam en Uw IBAN-bankrekeningnummer achterop de voucher en lever hem in als U komt afhalen of geef hem mee aan de bezorger. Voor elke ontvangen voucher maken wij €5 over op Uw bankrekening. Gratis geld, toch?

NERGENS NAAR TOE…

MAAR TOCH EVEN ERUIT! Van 26 december tot en met 1 januari!

Vanaf 2e kerstdag, 26 december gaan de Schaapjes weer eens even tijd aan zichzelf en aan elkaar besteden. We gaan nergens heen, blijven gewoon thuis en proberen te ontspannen. Op 2 januari beginnen we weer, misschien nog met bezorgen en afhalen maar hopelijk mogen we U gewoon weer binnenlaten. ’t Zou mooi zijn…

CADEAUKAARTEN

Cadeaukaarten voor een lekker etentje zijn in vele soorten verkrijgbaar bij o.a. supermarkten, maar ook online. Het is voor ons ondoenlijk om alle verschillende kaarten te accepteren, maar vaak ook vinden wij de door ons af te dragen vergoedingen te hoog. Deze lopen op tot 25% van het besteedde bedrag en meer!

De afbeelding laat zien welke kaarten wij graag van U accepteren. Dat zijn, van boven naar beneden en van links naar rechts:

– de VVV dinercheque en zijn papieren voorloper
– de VVV cadeaukaart, maar niet de papieren VVV cadeaubon
– de DinerCadeaukaart
– de Dinerbon
– de Nationale Dinerbon.

De afbeelding toont de meest recente versie van de kaarten. Oudere versies kunnen nog in omloop zijn. Bij twijfel: even bellen!

‘Aandacht is datgene waar het in onze brasserie om gaat. Persoonlijke aandacht voor U, onze gast. Maar ook aandacht voor kwaliteit, smaak, presen­tatie, ambiance, hygiëne en voedsel-veiligheid. Aan­dacht voor duurzaamheid en aandacht voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Call Now ButtonBel ons