Schapenpraat

juni 2020

NIEUWSBRIEF JUNI 2020

Na 11 weken terug geworpen te zijn geweest op het bezorgen en laten afhalen van onze diners, mogen we eindelijk weer dát gaan doen waar we echt goed in zijn: onze gasten verwennen met de geweldige gerechten uit onze keuken in een heerlijk relaxte ambiance. Deze vanzelfsprekende bijdrage aan de bestrijding van de corona-epidemie was graag gedaan, maar heeft bij elke horeca-ondernemer sporen nagelaten op zowel economisch als emotioneel vlak. U, onze gast, bent nu weer aan zet! Wij hebben er alles aan gedaan om Uw verblijf in onze brasserie veilig en toch gezellig te laten zijn. Wij hopen U dan ook weer snel te mogen verwelkomen!
EINDE VAN HET BEZORGTIJDPERK
Met de heropening van onze brasserie komt er ook een einde aan het bezorg- en afhaaltijdperk. Ons bedrijf heeft een te kleine capaciteit om dat erbij te blijven doen. Toch sluiten we niet uit dat we in de toekomst weer een soortgelijke service moeten aanbieden, uiteraard afhankelijk van de bereidheid van onze gasten om Het Schaap weer te bezoeken.

Natuurlijk willen we iedereen bedanken die ons in de afgelopen periode heeft gesteund door het plaatsen van bestellingen. Dank zij U hebben we deze nare tijd glansrijk doorstaan!
EEN BLIK IN EEN CORONA-PROOF SCHAAP
Bovenstaande foto’s geven een indruk van de ambiance die U thans in onze brasserie mag verwachten. Er zijn tafels verdwenen en grotere tafels zijn vervangen door kleinere. De afstand tussen de tafels bedraagt 1,50 meter en ze zijn van elkaar gescheiden door zogenaamde kuch-schermen. Het looppad wordt gemarkeerd door een rode loper omdat we U, als gewaardeerde gast, natuurlijk niet zomaar over een lijntje willen laten lopen. Aan de hygiëne wordt nóg meer aandacht besteed. Zo worden de tafel, stoelen en de materialen op de tafel na elk gebruik gedesinfecteerd.
VOORWAARDEN EN SPELREGELS
Reserveren is verplicht. Heeft U niet vooraf gereserveerd dan kunt U aan de deur vragen of er plaats is en reserveren we zo mogelijk ad-hoc.

Als Uw hele gezelschap tot één huishouding behoort, dus op hetzelfde adres is ingeschreven, mag U allemaal aan één tafel. Zo niet, dan mag U met maximaal twee personen aan één tafel. Toch hebben wij beperkte mogelijkheden om combinaties tot vier personen te maken uit maximaal twee verschillende huishoudens (2+2 of 2+1). Zij houden dan per huishouden 1,5 meter afstand. Wilt U hiervan gebruik maken, laat dat dan bij Uw reservering weten.

Kijk buiten even of U al naar binnen kunt. Wacht anders even tot er plaats is.

Bij binnenkomst desinfecteert iedereen zijn handen. Handgel vindt U bij de ingang.

Een gezondheidscheck is verplicht. Daarbij stellen we U een aantal vragen. Zakt U voor de check, dan mogen wij U niet toelaten. Wees eerlijk, dan blijft de horeca open!

Met andere gasten, die niet aan Uw tafel zitten, houdt U 1,50 meter afstand.

Omdat wij de gezondheidscheck hebben afgenomen mogen we gewoon aan tafel bedienen. Heeft U dat liever niet, dan kunt U verzoeken om op afstand bedient te worden.

Loop over de rode loper naar Uw tafel. Dan houdt U een veilige afstand tot de andere gasten.

Blijf zo veel mogelijk aan tafel zitten. Ga niet buurten bij bekenden en beperk roken en toilet-bezoek. Moet U toch naar het toilet, vraag dan even of dat vrij is. Graag slechts één persoon tegelijkertijd in het toilet!

Kinderen zijn welkom. Houdt U ze wel aan tafel? Het personeel brengt ze graag een spelletje, boekje of kleurplaat.

Op woensdag en donderdag bent U welkom vanaf 17:00 uur. Op vrijdag t/m zondag is er een eerste shift van 17:00 tot 19:15 uur en een tweede vanaf 19:30 uur. Kiest U voor de eerste shift dan nemen we uiterlijk om 19:15 uur afscheid. Kijk eventueel thuis vast via onze website op de menukaart, dat kan behoorlijke tijdwinst opleveren in de eerste (korte) shift.

Loop niet zelf naar de bar om af te rekenen. Gaat U vertrekken, kijk dan of de rode loper vrij is.
ANDERE TIJDEN, EEN ANDERE KAART!
Na zo’n lange tijd eindelijk weer bij Het Vrolijke Schaap uit eten te kunnen moet een feest van herkenning zijn. Daarom heeft onze keuken besloten om de heropenings-kaart te vullen met vertrouwde gerechten die U graag bij ons eet. Met een nieuwe, moderne presentatie maar met de bekende smaak. Hieronder een paar voorbeelden van wat U mag verwachten.
SPAANSE BERGHAM

met meloen en verse aardbeien

Heerlijk combinatie van luchtgedroogde rauwe ham uit de bergen van de Spaanse Sierra Nevada, verse Hollandse aardbeien en sappige meloen

€12,45
RUNDERCARPACCIO

met truffelmayonaise, pijnboompitjes, spekjes en oude kaas

Dun gesneden verse rundermuis, afgewerkt met romige truffelmayonaise, geroosterde pijnboompitjes, gebakken spekjes en oude kaas

€12,95
DUET VAN HOLLANDSE GARNAALTJES EN GEROOKTE ZALM

met huisgemaakte cocktailsaus

Perfecte combinatie van de allerbeste Hollandse garnaaltjes en dungesneden gerookte Noorse zalm. Daarbij een smakelijke cocktailsaus uit eigen keuken. Smullen maar!

€13,45
FILET VAN ZEEBAARS

met tomaten-hollandaisesaus

Spartelverse zeebaars, gefileerd, dus zonder graatjes. Geserveerd met een romige tomaten-hollandaisesaus voor de perfecte smaakbeleving

€20,95
BLACK ANGUS STEAK

naar keuze met pepersaus, champignonsaus of rode-wijn-portsaus

Malse rumpsteak van Australisch Black Angus-rund. Maar liefst 26 maanden graast het vee op de uitgestrekte vlaktes, waarna ze worden ondergebracht in een zogenaamde feedlot. Met een dieet van graan, aangevuld met gras en maïs wordt het vee minimaal 120 dagen afgemest.

Het gebruik van het ras Black Angus in combinatie met het speciale voedingspatroon resulteert in een prachtig stuk ‘gemarmerd’ rundvlees, dat de smaakpapillen van elke ware vleesliefhebber zal bekoren

€27,95
TWIJFEL OVER TERRASFUNCTIE
Op dit moment zijn we nog aan het nadenken over de terrasfunctie bij Het Schaap. Onder de gegeven omstandigheden is het moeilijk om het voorterras verantwoord uit te baten in verband met het passerend verkeer en de 1,50 meter verplichte afstand. Voor de patio geldt een ruimteprobleem, terwijl daar ook de looproute door de zaak problemen geeft. We denken verder…
21 JUNI: VADERDAG
Binnenkort is het weer Vaderdag. Een perfecte gelegenheid om met het hele gezin uit eten te gaan bij Het Vrolijke Schaap. Wij kunnen gezinnen ontvangen tot liefst 8 personen, mits die allemaal tot hetzelfde huishouden behoren. Belt U even om te reserveren?
NIEUWS VAN HET BIERFRONT
Nu op de tap

BUDELS WITTE PAREL

Een juweel van een witbier!

De speciale gist geeft aan dit biologische witbier de mooie kenmerkende troebelheid. De koriander en de citrusschillen bepalen de aangename fruitige geur en de verfijnde frisse smaak. Alc.%: 5% vol.

30 cl. €3,30 50 cl. €4,70
Besteedbaar bij Het Schaap

CADEAUKAARTEN

Cadeaukaarten voor een lekker etentje zijn in vele soorten verkrijgbaar bij o.a. supermarkten, maar ook online. Het is voor ons ondoenlijk om alle verschillende kaarten te accepteren, maar vaak ook vinden wij de door ons af te dragen vergoedingen te hoog. Deze lopen op tot 25% van het besteedde bedrag en meer!

De afbeelding laat zien welke cadeaukaarten wij graag van U accepteren. Dat zijn, van boven naar beneden en van links naar rechts:

– de VVV dinercheque en zijn papieren voorloper
– de VVV cadeaukaart, maar niet de papieren VVV cadeaubon
– de DinerCadeaukaart
– de Dinerbon
– de Nationale Dinerbon.

De afbeelding toont de meest recente versie van de kaarten. Oudere versies kunnen nog in omloop zijn. Bij twijfel: even bellen!
‘Aandacht is datgene waar het in onze brasserie om gaat. Persoonlijke aandacht voor U, onze gast. Maar ook aandacht voor kwaliteit, smaak, presen­tatie, ambiance, hygiëne en voedsel-veiligheid. Aan­dacht voor duurzaamheid en aandacht voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Call Now ButtonBel ons