NIEUWSBRIEF

FEBRUARI 2023

NIEUWSBRIEF

FEBRUARI

2023

EVEN BIJPRATEN

 

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een maand aan de gang en wat ziet de wereld er al weer anders uit. Waar 2022 nog in het teken stond van corona en de oorlog in de Oekraïne, zijn die onderwerpen nu vervangen door energiecrisis en inflatie.

Inflatie raakt ons allemaal. Iedereen is meer geld kwijt voor de dagelijkse boodschappen, de slarissen stijgen niet zomaar even mee. De energiecrisis kiest zijn slachtoffers selectiever. Heb je een variabel contract of loopt je contract in deze tijd af, dan ben je de pineut. Loopt je vaste contract nog best wel even door: gefeliciteerd.

Fijn voor ons, maar ook voor U, dat ons energiecontract nog loopt tot einde 2024!

Wel ziet ook Het Schaap de gevolgen van de al langer aanhoudende inflatie. Veel producten die we inkopen zijn zomaar tot 25% in prijs gestegen maar ook de personeelslasten spelen daarin een belangrijke rol. Al in september vorig jaar was de horeca toonaangevend bij de herindeling van de jeugdloon-percentages, waardoor jongeren sneller doorgroeien naar een meer volwassen salaris. En natuurlijk was er in januari de stijging van het minimumloon met een mooie 10%.

Duidelijk is dat ook onze Brasserie niet ontkomt aan het aanpassen van de prijzen. Ook onze bedrijfsvoering wordt gefinancierd door U, als consument. Wel proberen we daarin redelijk te zijn. Niet een grote verhoging ineens, maar geleidelijk aan.

Binnenkort gaan we U weer verwennen met een mooi bierspektakel, maar ook met de thema-avond “Noche de las Tapas”. Verderop in deze nieuwsbrief vindt U daar alle informatie over!

CARNAVAL 2023

18 TOT EN MET 22 FEBRUARI GESLOTEN

Het Schaap geeft U alle kans om carnaval te vieren zoal Ú dat wilt. Wij zijn gesloten van zaterdag 18 februari tot en met woensdag 22 februari. Vrijdag 17 februari kunt U nog gewoon bij ons terecht om lekker te borrelen of heerlijk te dineren. Vanaf donderdag 23 februari zijn we weer van 17:30 uur present voor het diner.

Natuurlijk wensen we iedereen een keigoed carnaval!

BIERSPEKTAKEL

“DAS WEIZENFEST”

ZONDAG 19 MAART 2023, 14:00 UUR

 

Weissbieren, ook wel Weizen genoemd, zijn van origine Duitse bieren naar Beiers recept gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Dat Reinheitsgebot schrijft voor dat bier alleen graan, hop, gist en water mag bevatten. Bij weissbieren is een aandeel van minimaal 50% tarwe in de gebruikte graan een vereiste. Door de naam worden weissbieren vaak op één hoop gegooid met de van oorsprong Belgische witbieren, een wijdverbreid misverstand!

Weissbieren horen net zo bij het Duitse culinaire erfgoed als bratwurst en schnitzel en elke zichzelf respecterende brouwerij, ook die buiten Beieren, heeft minimaal één weissbier in het assortiment.

Speciaal voor dit bierspektakel importeren we ook een aantal weissbieren die niet zomaar in Nederland verkrijgbaar zijn. U gaat er zes naar keuze proeven uit een selectie van tien verschillende. We serveren daarbij een viertal typisch Duitse hapjes om het allemaal nóg beter te laten smaken!

Neemt U iemand mee die niet zo’n bierliefhebber is? Speciaal voor hen doen we tegelijkertijd een leuke proeverij van zes verrassende Duitse wijnen.

De prijs per persoon bedraagt €20,95. Reserveren voor deze prachtige middag kan uitsluitend door te bellen met 0165-310100 of 06-50503038. Reserveert U tegelijkertijd voor het diner dan geven we U graag 10% korting op de maaltijd exclusief dranken!

Let op: dit spektakel gaat alleen door bij minimaal 20 aanmeldingen op 12 maart!

WAT KUNNEN WE VOOR U DOEN?

MOGELIJKHEDEN BIJ HET SCHAAP.

 

Tot 1 april blijft Het Schaap op woensdag gesloten. Op donderdag opent Het Schaap om 17:30 uur en opent ook de keuken voor het diner. U kunt binnenlopen tot 20:00 uur, de keuken en het restaurant sluiten om 22:00 uur. Let op: van november tot en met maart zijn wij op woensdag alleen op afspraak en voor groepen van minimaal 10 personen geopend!

Op vrijdag en zaterdag opent Het schaap om 15:00 uur voor koffie of om te borrelen. De keuken opent om 17:30 uur voor het diner. U kunt binnenlopen tot 20:30, de keuken sluit om 22:30 uur, het restaurant om 23:00 uur.

Op zondag opent Het Schaap om 17:30 uur en opent ook de keuken voor het diner. U kunt binnenlopen tot 20:00 uur, de keuken sluit om 22:00 uur, het restaurant om 22:30 uur. Vanaf 1 april opent Het schaap om 15:00 uur voor koffie of om te borrelen.

U kunt voor vrijdag en zaterdag en vanaf 1 april ook op zondag reserveren voor onze Afternoon Tea, High Wine of High Beer. Aanvang daarvan is naar keuze om 15:00 uur of om 15:30 uur. High Wine en High Beer zijn uitstekend te combineren binnen één gezelschap.

WEEKEND-BORREL

 ELKE VRIJDAG EN ZATERDAG!

 

Op vrijdag en zaterdag openen we onze brasserie om 15:00 uur voor een gezellige borrel met vriendden, familie of collega’s. Geniet van ons grote assortiment speciaalbieren en veel verschillende wijnen per glas. Eventueel serveren we er ook heerlijke borrelhapjes bij.

Iets uitgebreiders kan natuurlijk ook. Denk eens aan een Afternoon Tea met vriendinnen en geniet van veel verschillende smaken thee en etagères vol mooie en heerlijk hapjes voor een prijs van €20,95 per persoon.

Leuke alternatieven zijn de High-Beer en de High-Wine. Een 5-gangen mini-diner met kleine culinaire gerechtjes, steeds vergezeld van een proefglaasje bier of wijn. Het leuke is dat U de twee ook kunt combineren zodat Uw gasten een keuze kunnen maken voor bier of wijn. Een superleuke middag voor €32,95 per persoon! Denk eraan dat al deze arrangementen vooraf gereserveerd moeten worden!

NOCHE DE LAS TAPAS

14 APRIL 2023 – 19:00-23:00 UUR

Voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer een onvervalste thema-avond! En niets leuker dan te beginnen met de avond die door de eerste lockdown niet door kon gaan? Welkom dan ook bij de “Noche de las Tapas”, een geweldige avond in Spaanse sferen. Heerlijke tapas, onbeperkt bier, sangra en wijn, lekkere muziek, gezelligheid en goed gezelschap. Bent U er ook bij?

Voor €47,95 per persoon een hele avond plezier. Reserveer dus snel. Dat kan uitsluitend telefonisch via de bekende nummer 0165-310100 en 06 5050 30 38.

Let op: deze avond vindt alleen doorgang bij deelname van minstens 28 personen, gemeten op 7 april 2023.

NIEUW IN HET ASSORTIMENT

BUDELS CAPUCIJN BLOND

 

Blond biologisch abdijbier, gebrouwen ter ere van de Franse Capucijnen die in 1882 een klooster vestigden in het Brabantse Budel. Intens goud van kleur en met een mooie smaakbalans tussen licht-bitter en zoet. Bovengistend gebrouwen. Een bescheiden alcoholpercentage van 6,5%.

Leverbaar op de fles, maar binnenkort ook van het vat. De prijs? Voor €4,20 kunt U kennismaken.

GEEF EENS EEN LEKKER CADEAU!

 

EEN BON VAN HET SCHAAP IS EEN GOED IDEE!

 

Bij Brasserie “Het Vrolijke Schaap” kunt U een dinerbon aanschaffen voor elk gewenst bedrag. We verpakken de bon in een mooie envelop, een leuk cadeau om weg te geven dus.

Ook zijn er cadeaubonnen voor een Afternoon Tea, High Wine of High Beer. Alle bonnen zijn twee jaar geldig vanaf de datum van aanschaf!

CADEAUKAARTEN

 

Cadeaukaarten voor een lekker etentje zijn in vele soorten verkrijgbaar bij o.a. supermarkten, maar ook online. Het is voor ons ondoenlijk om alle verschillende kaarten te accepteren, maar vaak ook vinden wij de door ons af te dragen vergoedingen te hoog. Deze lopen op tot 25% van het besteedde bedrag en meer!

De afbeelding laat zien welke kaarten wij graag van U accepteren. Dat zijn, van boven naar beneden en van links naar rechts:

– de VVV dinercheque en zijn papieren voorloper
– de VVV cadeaukaart, maar niet de papieren VVV cadeaubon
– de DinerCadeaukaart
– de Dinerbon
– de Nationale Dinerbon.

De afbeelding toont de meest recente versie van de kaarten. Oudere versies kunnen nog in omloop zijn. Bij twijfel: even bellen!

‘Aandacht is datgene waar het in onze brasserie om gaat. Persoonlijke aandacht voor U, onze gast. Maar ook aandacht voor kwaliteit, smaak, presen­tatie, ambiance, hygiëne en voedsel-veiligheid. Aan­dacht voor duurzaamheid en aandacht voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Call Now ButtonBel ons