NIEUWSBRIEF

HERFST 2022

NIEUWSBRIEF

HERFST

2022

HERFST BIJ HET SCHAAP

 

De zomer is voorbij en de natuur laat ons dat eerder weten dan in andere jaren. Buien afgewisseld door felle zonnige opklaringen, mist en gevoelig lagere temperaturen zijn ons deel. Alle reden dus om de warme gezelligheid en de heerlijke avondjes uit bij Het Schaap weer te gaan ervaren. Vanaf 14 oktober presenteren we weer een nieuwe menukaart, natuurlijk met de lekkerste wildgerechten. Ook liggen er twee mooie herfstige hoogtepunten in het verschiet: op vrijdag 28 oktober de wijn- en spijsavond “Gek van Wild” en op zondag 6 november het bierspektakel “What the b*ck!?” rondom het thema bockbieren. Allebei niet te missen, dus laat snel even wat weten!

Reserveren voor deze speciale momenten kan uitsluitend telefonisch via 0165 310100 of 06 5050 3038.

OPENING WILDSEIZOEN

VANAF 14 OKTOBER GAAN WE VAN START!

 

Hoewel het officiële wildseizoen opent op 15 oktober gaat Brasserie “Het Vrolijke Schaap” al een dag eerder met wild aan de slag. Gewoon, omdat alle nieuwe dingen bij ons op vrijdag beginnen.

Verheugt U zich ook al op die lekkere herfstspecialiteiten? Heerlijke wildpaté’s, verukkelijk hert en stoer everzwijn? Misschien een carpaccio van gerookte hertenham of tournedos van fazant? Zomaar wat ideeën waar de keuken nu mee speelt.

Natuurlijk i combinatie met heerlijke wijnen of een bockbier, waarvan we er liefst drie beschikbaar hebben: de Budels Herfstbok van de tap, de trappistenbok van La Trappe of de IJsbock van Gulpener. Het wordt een feest!

GULPENER IJSBOCK

EEN HEEL BIJZONDER BOCKBIER!

 

Gulpener IJsbock dankt zijn naam aan de brouwtechniek waarbij het brouwsel, na vergisting, wordt gekoeld tot -20 graden Celsius. Hierdoor bevriest een deel van het water en worden de alcohol en aromacomponenten geconcentreerd. Met als resultaat een intens krachtig bier met een verrassend volle smaakbeleving. Deze techniek wordt ook wel vries-destillatie genoemd. Met een alcoholpercentage van 10,3% één van de zwaarste bieren in ons assortiment. Nu tijdelijk verkrijgbaar voor €4,90 per flesje.

WAT KUNNEN WE VOOR U DOEN?

MOGELIJKHEDEN BIJ HET SCHAAP.

 

Op woensdag en donderdag opent Het Schaap om 17:30 uur en opent ook de keuken voor het diner. U kunt binnenlopen tot 20:00 uur, de keuken en het restaurant sluiten om 22:00 uur. Let op: van november tot en met februari zijn wij op woensdag alleen op afspraak en voor groepen van minimaal 10 personen geopend!

Op vrijdag en zaterdag opent het schaap om 15:00 uur voor koffie of om te borrelen. De keuken opent om 17:30 uur voor het diner. U kunt binnenlopen tot 20:30, de keuken sluit om 22:30 uur, het restaurant om 23:00 uur.

Op zondag opent Het Schaap om 15:00 uur voor koffie of om te borrelen. De keuken opent om 17:30 uur voor het diner. U kunt binnenlopen tot 20:00 uur, de keuken sluit om 22:00 uur, het restaurant om 22:30 uur.

U kunt voor vrijdag, zaterdag en zondag reserveren voor onze Afternoon Tea, High Wine of High Beer. Aanvang daarvan is naar keuze om 15:00 uur of om 15:30 uur. High Wine en High Beer zijn uitstekend te combineren binnen één gezelschap.

Natuurlijk kunt U op vrijdag zaterdag en zondag vanaf 15:00 uur ook terecht voor een lekker kopje koffie of gezellig bijkletsen met vrienden, collega’s en familie onder het genot van een lekker wijntje of een speciaalbiertje.

WIE O WIE?…

KOMT ONS TEAM VERSTERKEN

 

Hoewel de laatste corona-lockdown inmiddels alweer zo’n 8 maanden achter ons ligt, is het nog steeds lastig om voldoende personeel te vinden. Gelukkig zijn de minimum-uurlonen voor jongeren in de horeca per 1 september aanzienlijk verbeterd door een eerlijker verdeling van de jeugdloon-percentages. Zeker bij Het Schaap leidt dat tot zonder meer aantrekkelijke uurlonen omdat wij ook nog een opslagpercentage op het minimum-uurloon betalen om het werken voor jongeren aantrekkelijker te maken.

Wij zijn per direkt op zoek naar scholieren en studenten voor gemiddeld 40 uur per maand, voornamelijk in de weekeinden. Het gaar om afwaskrachten vanaf 15 jaar en bedieningsmedewerkers vanaf 16 jaar.

Geïnteresseerd, of kent U iemand die een leuke baan zoekt: we horen het graag!

WEEKEND-BORREL

 ELKE VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG!

 

Op vrijdag, zaterdag en zondag openen we onze brasserie om 15:00 uur voor een gezellige borrel met vriendden, familie of collega’s. Geniet van ons grote assortiment speciaalbieren en veel verschillende wijnen per glas. Eventueel serveren we er ook heerlijke borrelhapjes bij.

Iets uitgebreiders kan natuurlijk ook. Denk eens aan een Afternoon Tea met vriendinnen en geniet van veel verschillende smaken thee en etagères vol mooie en heerlijk hapjes voor een prijs van €20,95 per persoon.

Leuke alternatieven zijn de High-Beer en de High-Wine. Een 5-gangen mini-diner met kleine culinaire gerechtjes, steeds vergezeld van een proefglaasje bier of wijn. Het leuke is dat U de twee ook kunt combineren zodat Uw gasten een keuze kunnen maken voor bier of wijn. Een superleuke middag voor €32,95 per persoon! Denk eraan dat al deze arrangementen vooraf gereserveerd moeten worden!

GEK VAN WILD

28 OKTOBER 2022 – 19:00 UUR

 

Bent U, net als wij, ook gek van wild? Schrijf dan nu in voor onze traditionele spijs- en wijnavond “Gek van Wild”. Elk jaar weer een culinair hoogtepunt met veel gezelligheid, mooie wijnen en de lekkerste wildspecialiteiten.

Na een welkomstbubbel en een heerlijke amuse bieden U een vier-gangen wildmenu in combinatie met bijpassende wijnen per gang en koffie na. Beslist de prijs van €54,95 per persoon waard!

Reserveren voor deze fantastische avond kan uitsluitend telefonisch via 0165 310100 of 06 5050 3038. Deze avonden lopen snel vol, dus wacht niet te lang!

WHAT THE B*CK!?

BIERSPEKTAKEL
6 NOVEMBER 14:00 UUR

 

Op zondag 6 november nodigen we U van harte uit voor ons bierspektakel “What the B*ck!?” met als thema, U raadt het al: bockbier. We starten om 14 uur en U kiest dan 6 proefglaasjes bier uit een door ons samengestelde selectie van 10 verschillende bockbieren. De keuken zorgt voor een viertal heerlijke hapjes die we gedurende de middag serveren.

Het is verstandig om ’s avonds te blijven eten, want U krijgt dan 10% korting op de maaltijd, mits vooraf gereserveerd. Voor de eerlijke prijs van €19,95 hoeft U het niet te laten. Omdat er uitsluitend telefonisch gereserveerd kan worden belt U even met 0165 310100 of 06 5050 3038!

GEEF EENS EEN LEKKER CADEAU!

 

EEN BON VAN HET SCHAAP IS EEN GOED IDEE!

 

Bij Brasserie “Het Vrolijke Schaap” kunt U een dinerbon aanschaffen voor elk gewenst bedrag. We verpakken de bon in een mooie envelop, een leuk cadeau om weg te geven dus.

Ook zijn er cadeaubonnen voor een Afternoon Tea, High Wine of High Beer. Alle bonnen zijn twee jaar geldig vanaf de datum van aanschaf!

CADEAUKAARTEN

 

Cadeaukaarten voor een lekker etentje zijn in vele soorten verkrijgbaar bij o.a. supermarkten, maar ook online. Het is voor ons ondoenlijk om alle verschillende kaarten te accepteren, maar vaak ook vinden wij de door ons af te dragen vergoedingen te hoog. Deze lopen op tot 25% van het besteedde bedrag en meer!

De afbeelding laat zien welke kaarten wij graag van U accepteren. Dat zijn, van boven naar beneden en van links naar rechts:

– de VVV dinercheque en zijn papieren voorloper
– de VVV cadeaukaart, maar niet de papieren VVV cadeaubon
– de DinerCadeaukaart
– de Dinerbon
– de Nationale Dinerbon.

De afbeelding toont de meest recente versie van de kaarten. Oudere versies kunnen nog in omloop zijn. Bij twijfel: even bellen!

‘Aandacht is datgene waar het in onze brasserie om gaat. Persoonlijke aandacht voor U, onze gast. Maar ook aandacht voor kwaliteit, smaak, presen­tatie, ambiance, hygiëne en voedsel-veiligheid. Aan­dacht voor duurzaamheid en aandacht voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Call Now ButtonBel ons