NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2021

De corona-rollercoaster raast nog steeds door. Positieve en negatieve periodes wisselen elkaar af en als we dit schrijven gaat het net weer de verkeerde kant op. Gelukkig zijun we alweer vanaf juni geopend en mag U met de QR-code van de CoronaCheck-app, Uw vaccinatiebewijs of het “gele boekje” allemaal naar binnen. De reacties van onze gasten duiden er op dat iedereen het uit eten gaan best wel heeft gemist. Inmiddels is er zelfs al een eerste “ouderwetse” wijn- en spijsavond geweest op 29 oktober. Druk bezocht en vertrouwd gezellig. Hopen dan ook maar dat de dinsdag afgekondigde maatregelen voldoende op gaan leveren en verdere maatregelen niet nodig zijn.

Inmiddels gaat het al weer snel richting de feestmaand december, waar het kerstdiner natuurlijk ons culinaire hoogtepunt zal zijn. In deze nieuwsbrief vindt U dan ook alle informatie daarover.

Natuurlijk kunt U ook weer bij ons terecht voor een heerlijk stukje wild. Op onze actuele menukaart vindt U heerlijke wildgerechten.

Zolang er geen strengere maatregelen afgekondigd worden is  het ook mogelijk om al die uitgestelde, maar niet vergeten, feestjes te vieren. Ook als groep bent U weer welkom bij Het Schaap. Net zoals vroeger: met z’n allen aan een grote tafel. Vanaf 10 personen bieden wij U ons groepsmenu aan, à la carte kiezen is vanaf die groepsgrootte niet mogelijk. Meer daarover leest U verderop in deze nieuwsbrief.

Kerstmis bij Het Schaap

Genieten van een heerlijk kerst-keuzediner…

Het ziet er naar uit dat wij U dit jaar weer mogen verwelkomen voor een heerlijk kerstdiner bij Het Vrolijke Schaap. Na de gedwongen sluiting tijdens de kerst van 2020 kijken we daar erg naar uit. Dit jaar bent U op 25 december, eerste kerstdag, vanaf 17:30 uur van harte welkom bij ons feestelijke kerstdiner. U gaat dan genieten van de heerlijke gerechten die door ons keukenteam zorgvuldig zijn geselecteerd om te mogen schitteren op ons kerst-keuzemenu. U kiest per gang voor een culinair vis- of vleesgerecht en kunt eventueel het vier-gangenmenu nog uitbreiden met een lekker kaasbordje vóór het nagerecht. Laat U extra verwennen met een mooie bijpassende wijn bij elke gang, eventueel ook in BOB-uitvoering (halve glazen).

De prijs voor het vier-gangen keuzemenu bedraagt €55,00 per persoon. Wilt U ook nog een mooi kaasplateau toevoegen vóór het nagerecht dan kost dat €12,50 extra. Ook een wijn-arrangement behoort tot de mogelijkheden met keuze uit een “normaal” arrangement à €19,00 per persoon of een BOB-arrangement (halve glazen) voor €13,00. Drinkt U graag een mooie oude port bij de kaas? We schenken hem U graag voor €5,50!

Reserveren kan niet online, maar uitsluiten telefonisch (0165-310100) of per email (reserveren (at) vrolijke-schaap.nl).

Meer beleving met wijn

Kritische blik op ons wijnaanbod

Als sinds jaren biedt Brasserie Het Vrolijke Schaap haar wijnen aan per glas of karaf. Daardoor is er een grote keuze in wijnen voorhanden zonder direct een fles te bestellen. Handig als U bij de door U gekozen gerechten steeds een bijpassend wijntje wilt drinken.

De keerzijde is dat de charme van het aan tafel uitserveren van een mooie fles wijn verloren is gegaan. Die beleving willen we graag weer bij U terugbrengen.

Daarom hebben wij ons assortiment wijnen goed onder de loep genomen een groot gedeelte daarvan vervangen door kwalitatief betere wijnen, vaak wel uit hetzelfde land en streek als hun voorganger.

Laat U weer eens echt verwennen en bestel een mooie fles wijn bij Uw diner. Geniet van het feestje dat het openen, uitserveren en proeven op zich al is. Voor de prijs hoeft U het niet te laten want ook de wijnen uit ons nieuwe assortiment zijn verrassend betaalbaar! En voor de duidelijkheid: nog steeds ook per glas of karaf te bestellen!

Meer alcoholvrij, meer fruitbier, Gordon Oak Aged

Nieuws van het Bierfront

Met trots presenteert Brasserie Het Vrolijke Schaap U de La Trappe Nillis 0.0%, het eerste alcoholvrije trappistenbier! Afkomstig uit de Abdij van Koningshoeven in ons eigen Brabant en zonder meer een goed gelukt product.

La Trappe Nillis is donker amberkleurig met een gebroken witte schuimkraag. Het heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen. Wij schenken hem U, zolang de voorraad strekt, voor €3,90!

Andere nieuwe aanwinsten zijn een tweetal fruitbieren van Timmermans. De Peche Lambicus (perzik) en de Framboise Lambicus (framboos) zijn gemaakt met echt fruit en rijpen op eikenhouten vaten. Met een alcoholpercentage van 4% zijn ze mooi licht en hebben een fruitig zoet karakter. Beide bieren staan voor €3,90 in onze prijslijst.

Tot slot even aandacht voor een nieuw bier van Gordon, gebrouwen door John Martin, een Belgische brouwer van bieren met een Schots karakter. De Gordon Blond Oak Aged is met 8% alcohol een stevig blond bier, gerijpt op eikenhout. Herkenbare toetsen van hout en vanille, maar ook van karamel. In het typische Gordon-glas komt de kleur van het bier prachtig tot zijn recht. Een mooie beleving voor €4,70!

Iets te vieren?

Profiteer van ons groepsmenu!

Fijn dat het weer kan. Eindelijk kunnen we al die feestjes die we nog te goed hadden weer inhalen. Gezellig met familie, vrienden of collega’s uit eten ter gelegenheid van een verjaardag, jubileum of zomaar? Denk dan eens aan Het Vrolijke Schaap!

Tot 10 personen kiest Uw groep à la carte. Vanaf 10 personen kunt U alleen kiezen voor ons drie-gangen groepsmenu met keuze uit heerlijke gerechten. Sowieso voor een aantrekkelijke prijs, maar ook nog eens inclusief twee drankjes per persoon en koffie na!

Op woensdag en donderdag betaald U slechts €31,95 per persoon, in het weekend is dat €35,95.

Kijk snel op onze website www.vrolijke-schaap.nl/arrangementen/ voor meer informatie!

CADEAUKAARTEN

Cadeaukaarten voor een lekker etentje zijn in vele soorten verkrijgbaar bij o.a. supermarkten, maar ook online. Het is voor ons ondoenlijk om alle verschillende kaarten te accepteren, maar vaak ook vinden wij de door ons af te dragen vergoedingen te hoog. Deze lopen op tot 25% van het besteedde bedrag en meer!

De afbeelding laat zien welke kaarten wij graag van U accepteren. Dat zijn, van boven naar beneden en van links naar rechts:

– de VVV dinercheque en zijn papieren voorloper
– de VVV cadeaukaart, maar niet de papieren VVV cadeaubon
– de DinerCadeaukaart
– de Dinerbon
– de Nationale Dinerbon.

De afbeelding toont de meest recente versie van de kaarten. Oudere versies kunnen nog in omloop zijn. Bij twijfel: even bellen!

‘Aandacht is datgene waar het in onze brasserie om gaat. Persoonlijke aandacht voor U, onze gast. Maar ook aandacht voor kwaliteit, smaak, presen­tatie, ambiance, hygiëne en voedsel-veiligheid. Aan­dacht voor duurzaamheid en aandacht voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Call Now ButtonBel ons