Basiliek Bieren

Een prima initiatief

 

Een nieuwe serie bieren in ons assortiment. Bestaande uit drie verschillende bieren onder het Basiliek-label, gebrouwen in opdracht van De Fenkel Bier & Delicatessen in Oudenbosch. Meteen met een leuke bijkomstigheid: van elk verkocht flesje gaat 25 cent naar het onderhoud van de basiliek.

Er is een mooi Blonde bier, met een alcolpercentage van 7,5%. Diepgoud van kleur met fijn en luchtig schuim. Het boeket is zeer geparfumeerd, de aromatische hopsoorten zijn herkenbaar aanwezig en de specerijen zorgen voor een fruitige toets van citrusvruchten.

De Grand Cru uit de serie heeft iets meer alcohol (8%) en een koperblonde kleur, met een aroma van karamel en kruiden.  Fris, fruitig en kruidig van smaak met toetsen van abrikoos en noten en een lange, zachte afdronk.

De Triple tenslotte, heeft met 9% het hoogste alcoholpercentage. Het heeft een lichte amberkleur en wit, fijn en dicht schuim. Het bier verbaast met een nadrukkelijke toets mout. De neus is rijk met een unieke combinatie van hop-aroma’s, kruiden en typische, zeer fruitige gistingsgeuren.

Naar verwchting wordt de serie binnenkort uitgbreid met een Dubbel en een Quadrupel bier. Wij houden U natuurlijk op de hoogte!

Elk van deze bieren is bij ons verkrijgbaar voor €4,80.

Call Now ButtonBel ons